伊莉討論區

標題: SMAP 與 AKB48 大玩 Halloween Party [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2015-10-29 12:09 AM     標題: SMAP 與 AKB48 大玩 Halloween Party

日本兩隊人氣組合SMAP同埋AKB48,前晚喺節目《SMAP X SMAP》上面大玩萬聖節主題特輯,AKB早排就推出咗萬聖節歌曲《Halloween Night》,佢喺有啲成員喺節目入面都有啲騎呢打扮,但係就唔夠老大哥SMAP咁出位,佢哋五子各自有唔同打扮,全部扮到阿媽都唔認得。

堅持做型仔嘅木村拓哉,就扮尊尼狄普(Johnny Depp)個《魔盜王》(Pirates of the Caribbean)造型,而中居正廣就畫大花面戴埋七彩爆炸頭扮小丑,香取慎吾就扮美國殿堂樂隊Kiss,稻垣吾郎就扮寶塚劇團成員,而最爆係草彅剛,佢油黃全身扮吉祥物船梨精,仲學船梨精咁狂跳,搞到AKB一班成員笑到失控。

心得:不能不佩服 SMAP,不斷爆發創意,又願意傾力打扮,難怪多年屹立不倒。

[attach]111444253[/attach][attach]111444254[/attach][attach]111444255[/attach][attach]111444256[/attach][attach]111444257[/attach][attach]111444258[/attach][attach]111444259[/attach][attach]111444260[/attach]

作者: oscar13    時間: 2015-10-29 12:25 AM

就是要想辦法讓觀眾看節目阿
所以有創意自然就會有人看啦

作者: a5720104    時間: 2015-10-29 05:32 AM

萬聖節節目上SMAP穿的衣服還真是有趣
尤其對比AKB48就更加明顯了
作者: zogol    時間: 2015-10-29 11:04 AM

藝人就是這樣,為了吸睛,該怎麼扮就怎麼扮…
作者: s198621757    時間: 2015-10-29 12:28 PM

這是日本的萬聖節嗎   打扮的還蠻精彩的阿  不錯阿
作者: a22058126    時間: 2015-10-29 10:01 PM

每一位女星穿著都好漂亮啊
作者: yifei0918    時間: 2015-11-2 01:38 PM

真是有一點強烈的對比阿,
作者: iisguagua    時間: 2015-11-2 04:11 PM

草彅剛到底是在扮啥啊?  XD
AKB的都不錯看!
作者: lawlawl4d    時間: 2015-11-2 09:47 PM

作者: pear714529    時間: 2015-11-2 09:55 PM

好local,真像日本版的豬哥會社
作者: appendixbeam    時間: 2015-11-3 10:52 AM

很敢扮   蠻好笑的 哈哈
作者: wesleyjungle    時間: 2015-11-3 04:04 PM

每每看到AKB48都感覺到無比的青春洋溢
作者: qq_chii    時間: 2016-1-4 03:47 PM

作者: 塞爾    時間: 2016-1-5 03:38 PM

一定打扮的這麼有(笑果)嗎?
作者: qqband    時間: 2016-1-5 07:13 PM

哈啊哈哈這太有趣了,屆時一定準時收看
作者: wow71    時間: 2016-1-5 09:16 PM

作者: s198621757    時間: 2016-1-6 01:58 PM

這是日本的萬聖節嗎  每個都扮成怪怪的

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://2.wahas.com/) Powered by Discuz!